Gevaarlijke situaties, GGD stopt met prikken in ziekenhuis

De GGD heeft besloten om per direct te stoppen met het zetten van coronaprikken op pop-uplocaties, zoals in het Dijklander Ziekenhuis. Volgens de regionale gezondheidsdienst ontstaan onveilige situaties door de grote toeloop van mensen die een boosterprik willen halen.

Regiobewoners konden vanaf 10 november voor een coronaprik terecht in het Purmerendse Dijklander Ziekenhuis. In een verklaring van GGD Zaanstreek-Waterland wordt gemeld dat er een grote toeloop is van mensen die een boosterprik komen halen. Hierdoor voelt de gezondheidsdienst zich genoodzaakt om per direct te stoppen met het zetten van coronaprikken op pop-uplocaties, zoals het Dijklander Ziekenhuis. ‘‘Het is te gevaarlijk’’, benadrukt de GGD.

Voor een eerste en tweede prik kunnen inwoners nu buiten Purmerend terecht. Elke dag tussen 8.00 en 21.00 uur in PG1, Pieter Ghijsenlaan 1 te Zaandam. Een afspraak maken is daarvoor niet nodig.

Boosterprik

Vanaf 20 december gaat een tijdelijke vaccinatielocatie op het evenemententerrein aan de Purmerenderweg P open. Deze locatie is uitsluitend bedoeld voor de boosterprikcampagne.

Inwoners kunnen vooralsnog alleen met een afspraak de derde prik halen.