GGD geeft vierde coronaprik aan kwetsbaren

De regionale GGD gaat vanaf 4 maart een ‘herhaalprik’ tegen het coronavirus aanbieden. Deze vierde vaccinatie is bedoeld voor 70-plussers, bewoners van verpleeghuizen en volwassenen met het syndroom van Down of met een ernstige afweerstoornis.

Voor een herhaalprik is het noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan drie maanden na een boosterprik of een doorgemaakte coronabesmetting. Recent constateerde de Gezondheidsraad dat de bescherming van de booster bij kwetsbaren het meest afnam. Daarnaast lopen deze personen volgens de Gezondheidsraad een groter risico op ernstig verloop na een besmetting. Het gaat om mensen van 70 jaar en ouder, verpleeghuisbewoners en volwassenen met het syndroom van Down en/ of met een ernstige afweerstoornis.

Start vaccinaties

De eerste uitnodigingen vallen 26 februari bij 70-plussers op de mat. Bewoners van instellingen en mensen met een ernstige immuunstoornis krijgen via de eigen medische dienst of de GGD een vaccinatie. Volwassenen met syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts.