Goud en wereldrecord voor Beemsterse op Paralympische Spelen

Fleur Jong heeft goud veroverd bij het onderdeel verspringen op de Paralympische Spelen. Ze deed dit met een wereldrecord: 6,16 meter.

Fleur Jong uit Beemster sprong met 6,16 meter het verst op de Paralympische Spelen in Tokyo. De Franse Marie-Amélie Le Fur had het oude record van 6,14 in handen en won zilver met 6,11. Het Nederlandse succes in de vroege ochtend van 28 augustus werd compleet gemaakt door Marlene van Gansewinkel, die met een sprong van 5,78 meter brons pakte.

Vlaggendrager

Samen met handbiker Jetze Plat heeft Fleur Jong de Nederlandse vlag gedragen bij de officiële openingsceremonie op 24 augustus. ‘‘Wat een eer dat ik de vlag voor Nederland samen met Jetze mag dragen’’, vertelde de Beemsterse bij de bekendmaking. ‘‘De vlag symboliseert voor mij dat niets onmogelijk is. Zolang je maar blijft dromen en in jezelf gelooft.’’

Fleur Jong werd geboren in Purmerend en groeide op in de Beemster. Toen ze 17 jaar was veranderde haar leven. Door een bacteriële infectie verloor ze beide onderbenen en raakte acht vingers voor de helft kwijt.