‘Gouden Purmerender’ voor cultuurcentrum Onder de Linden

Het bestuur van cultureel centrum ‘Onder de Linden’ in Middenbeemster heeft tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente de waarderingsspel ‘Gouden Purmerender’ ontvangen..

Maandag 1 januari waren vertegenwoordigers van diverse Purmerendse organisaties op uitnodiging in de Purmaryn voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. Burgemeester Ellen van Selm stak deze middag in haar toespraak allereerst de hulpverleners die gedurende de jaarwisseling dienst hadden een hart onder de riem. Haar woorden werden door het publiek met een luid applaus ondersteund. Daarnaast had ze lovende woorden voor alle vrijwilligers in Purmerend en Beemster die met hun inzet de leefbaarheid van de gemeente bevorderen.

Sporters

Gedurende haar verhaal werden tal van concrete voorbeelden genoemd. Onder meer van vierenveertig sporters die in het afgelopen jaar gehuldigd waren. “Als we open staan voor anderen, kunnen we ook ontvangen”, aldus de burgemeester.

Verder ging ze kort in op het belang van korte ketens. Met als voorbeeld de verkoop van lokale producten door en aan bewoners. Meer dan ooit is het thema verbinding belangrijk. Daarbij doelend op de uitkomst van de recente verkiezingen. “Ik hoop dat de nieuwe regering de tegenstellingen in de maatschappij kan overbruggen. Ondank alle wereldleed ben ik vol hoop en optimistisch gestemd”, aldus van Selm.

Onder de Linden

Daarna was het aan het bestuur van het het ‘vestzaktheater’ Onder de Linden in Middenbeemster om de Gouden Purmerender in ontvangst te nemen. Voorzitter Henk Vinke, “ik had toevallig een dankwoord in mijn zak”, nodigde bij deze gelegenheid het College met aanhang uit om een keertje te komen genieten in het sfeervolle theater aan de marktpleinen in Middenbeemster.

Pop-Musicalkoor Purmerend

De bijeenkomst werd opgevrolijkt door het optreden van het Pop-Musicalkoor Purmerend. Zij speelden vol enthousiasme en ondersteund met lichtbeelden een aantal vrolijke nummers. Zo’n 85 optreders in stemmig rood en zwart gekleed. De gezelligheid werd daarna voortgezet om de Koemarkt.

Foto's: Geert Heikens