Gratis activiteiten voor zestigplussers in zomermaanden

Voor zestigplussers uit Purmerend en de Beemster worden in de maand juli en augustus (sportieve) zomeractiviteiten georganiseerd. Zo kunnen ouderen leeftijdsgenoten ontmoeten en coronaproof deelnemen aan activiteiten. 

Spurd en Cultuurhuis Wherelant organiseren de activiteiten die op 8 juli beginnen. De activiteiten zullen plaatsvinden op het terrein van FC Purmerend en Purmersteijn. Ouderen kunnen meedoen aan sportieve activiteiten, maar daarnaast zullen er ook creatieve activiteiten worden georganiseerd. Het programma bestaat onder andere uit boogschieten, tennis en creatieve workshops zoals schilderen en boekjes maken.


De activiteiten worden tijdens de zomermaanden georganiseerd, omdat volgens de organisatoren zestigplussers in de zomermaanden minder contacten hebben. De activiteiten zullen plaatsvinden op 8, 15, 22 en 29 juli op het terrein van FC Purmerend. Op 5, 12, 19 en 26 augustus zullen de activiteiten plaatsvinden op het terrein van Purmersteijn.

De inloop voor de activiteiten is om 13:15 en de activiteiten zullen eindigen rond 16:00. Het is aan de deelnemers zelf om te kiezen aan welke activiteit ze mee willen doen.