Gratis sporten op de sportvelden in Purmerend en Beemster

Gratis sporten op de sportvelden in Purmerend en Beemster

Een sportieve samenwerking tussen de voetbalverenigingen vv De Wherevogels in de Purmer-Noord, FC Purmerend in Weidevenne, SV Beemster in Middenbeemster en vpv Purmersteijn in Overwhere heeft ertoe geleid dat de sportvelden in de meivakantie voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Hiermee bieden de clubs leden en niet-leden de mogelijkheid om samen of alleen te sporten. De samenwerking dient tevens als pilot om te kijken of het mogelijk is om de sportvelden in de toekomst vaker open te stellen. Vrij sporten is tot en met zondag 9 mei mogelijk.

Door de coronamaatregelen zijn veel activiteiten beperkt. Een balletje trappen of andere sportactiviteiten behoort echter voor de jeugd en volwassen tot 27 jaar nog wel tot de mogelijkheden. Openstelling van de buitensportaccommodaties is dan ook juist nu volgens Spurd, de gemeenten Purmerend en Beemster en de voetbalclubs belangrijk. Purmerenders en Beemsterlingen krijgen hiermee namelijk de mogelijkheid om hun sportieve activiteiten te beoefenen. Voorwaarde is wel dat deelnemers aan trainingen, onderlinge wedstrijden en PurVak voorrang hebben. Andere sporters kunnen op verzoek op een andere plek hun activiteit uitvoeren.

De sportvelden van FC Purmerend, vpv Purmersteijn en SV Beemster zijn de hele week gratis toegankelijk van 10.00 uur tot 21.00 uur. Met uitzondering van dinsdag 4 mei. Dan sluiten de complexen wegens Dodenherdenking om 19.30 uur. De sportvelden van vv De Wherevogels zijn maandag tot en met vrijdag gratis toegankelijk van 11.00 tot 16.00 uur.

Spurd en de voetbalclubs roepen sporters op de coronamaatregelen na te leven, netjes om te gaan met alle materialen en de sportvelden zonder afval achter te laten.