Handbalster Jamie Neijndorff stopt na 22 jaar: "Wil mijn tijd anders besteden"

Jamie Neijndorff is aanvoerster bij handbalclub VIDO, dat speelt in de hoofdklasse. Voorheen speelde ze ook voor HV Volendam in de eredivisie, maar is inmiddels weer actief in Purmerend. Ze heeft besloten om na dit seizoen te stoppen met handballen. “Ik heb non-stop gehandbald de afgelopen 22 jaar. Het is tijd om andere dingen te gaan doen.”

Haar periode in Volendam heeft de Purmerendse als een mooie tijd ervaren. “Ik heb daar drie seizoen gespeeld. We begonnen in de eerste divisie en ik maakte in 2019 de promotie mee naar de eredivisie. Dat was ook ontzettend gaaf.” Het ging daar anders aan toe, zoals ze gewend was bij VIDO. “De zalen zaten steeds vol en kwam er tweehonderd man op een wedstrijd af. Bij ieder doelpunt werd er ook keihard gejuicht, we mogen nu blij zijn als er vijf ouders op de tribune zitten.”

Haar laatste jaar bij Volendam veranderde er veel, waardoor een terugkeer naar VIDO onvermijdelijk werd. “Ik kreeg een fulltime baan, een relatie en ging op mezelf wonen. We trainden vier keer en de week en speelde een wedstrijd, dat was niet meer te combineren. Ik kreeg minder speeltijd en kon het niet meer opbrengen. Daarom ben ik weer met mijn vriendinnen gaan handballen.”

Derde helft

In het vriendinnenteam is gedrevenheid en presteren belangrijk, maar de derde helft ook. “We trainen op donderdag en na afloop drinken we één borrel in de kantine. Soms doen we er iets meer, maar het blijft een doordeweekse avond. Op zaterdagen drinken we altijd meer en gaan we af en toe ook de stad in. We komen ook bij elkaars verjaardagen, dus we zijn een hecht vriendinnenteam geworden.”

Verjonging

Desondanks lijkt er een einde aan het team te komen. “Er zijn een aantal meiden die gaan stoppen, waaronder ik. Als er geen nieuwe speelsters bijkomen, moet de Dames 1 misschien wel stoppen. We zijn ook wel aan verjonging toe. Gemiddelde leeftijd is eind twintig.”

Tekst gaat verder onder de video.

Woensdagavond spreken Arno van der Breggen en Milton Pus met Xander Aué, winnaar van de Sportawards in 2020 en padeller. Ook is Lisa Doorn, speelsters van Ajax Vrouwen te gast. Purmerend Sport begint woensdag om 19:00 uur bij de omroep van Purmerend en Beemster. RTV Purmerend; 104.9 FM, Ziggo 34, KPN 1390, Delta 12 of natuurlijk via rtvpurmerend.nl.

Foto: HV KRAS/Volendam