Handje Helpen van Erol Savur wint Lokaal Compliment

Jaarlijks hebben bewoners en organisaties uit Purmerend en Beemster de gelegenheid om vrijwilligersinitiatieven te nomineren voor het Lokaal Compliment. Dit jaar ging de winnende cheque ter waarde van duizend euro naar de Stichting Handje Helpen Purmerend.

Met deze prijs wil de gemeente, ondersteund door de Rabobank, zijn waardering uitpreken richting alle vrijwilligers die zich inzetten voor de medemens in de gemeente. Het thema was dit jaar ‘Verbinden van doelgroepen’. Erol Savur van de winnende stichting mocht een cheque van duizend euro in ontvangst nemen. ’t Gilde Purmerend ging er met de 2e prijs vandoor. Een cheque twv vijfhonderd euro.

Aanmoedigingsprijs

 Daarnaast waren nog vertegenwoordigers van acht andere organisaties uitgenodigd. Zij ontvingen de aanmoedigingsprijs. Elk van €250,=. Dit waren: Stichting Transgenders; Stichting RER Purmerend; Stichting Prinses Marijke 50plus; Stichting Luctus Purmerend; RTV Purmerend; Purmerends Pallet; P3 en Odion/SWZP. 

190 nominaties

De jury bestond traditiegetrouw uit wethouder Harry Rotgans en Rob de Neve (Rabobank). Dit jaar aangevuld met de winnares van vorig jaar Mieke Hollander. Bij hen waren 190 nominaties binnengekomen voor maar liefst 52 verschillende initiatieven.

De uitreiking vond plaats in ‘Onder de Linden’ in Middenbeemster. Opvallend was dat bij de tien finalisten geen organisatie uit de droogmakerij vertegenwoordigd was.

Foto's: Geert Heikens