Hennepkwekerij opgerold: woning zes maanden dicht

Een koopwoning in een appartementencomplex aan de Van IJsendijkstraat gaat voor zes maanden op slot. Burgemeester Bijl heeft daartoe besloten nadat in de woning een al geoogste hennepkwekerij en zes kilo hennepgruis (waarde 20.000 euro) zijn aangetroffen. Dat gruis wordt gebruikt om wietolie mee te maken.

Tijdens de doorzoeking van de woning kwamen ook nog eens een boksbeugel en een groot keukenmes tevoorschijn, dat naast de voordeur werd bewaard. Bovendien was er illegaal stroom afgetapt, met gevaren voor de omgeving als gevolg, en was er sprake van overlast voor omwonenden. Redenen genoeg voor de burgemeester om niet de gebruikelijke drie maanden sluiting op te leggen, maar de woning voor zes maanden af te sluiten.

Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor zes maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”. De burgemeester doet een oproep naar de inwoners in Purmerend: “Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via fraudemeldpunt@purmerend.nl.