Herstel aan A7 viaduct duurt bijna heel 2024

Er is inmiddels meer bekend over de reparatie aan het A7 viaduct bij de Neckerstraat in Purmerend. Wethouder Lageveen (Stadspartij/BPP) meldt in een brief aan de gemeenteraadsleden dat het werk komende februari start en duurt tot en met november 2024. Beide brugdelen worden weliswaar niet tegelijk afgesloten, maar Purmerend voorziet dat automobilisten op grote schaal sluiproutes kiezen door Purmerend enof Beemster. Met veel overlast tot gevolg. Op 19 oktober geeft Rijkswaterstaat uitleg en toelichting aan de raadsleden. 

Purmerend zet zich schrap

In zijn brief windt wethouder Lageveen er geen doekjes om: “Wij zullen er veel last van krijgen. Daarmee doelt hij niet alleen op overlast door sluipverkeer maar ook op overlast voor bouwwerkzaamheden en infrastructurele operaties in de stad en de bereikbaarheid bij evenementen. Hij kondigt extra personeel aan om de gevolgen te inventariseren en met oplossingen te komen. 

Wat is er mis?

Het viaduct is al weer een tijdje afgesloten voor vrachtverkeer boven de 30 ton. Rijkswaterstaat meldde bij een eerder bezoek aan de gemeenteraad dat de steunpunten van het viaduct, waar het wegdek op rust, zwaar vrachtverkeer niet kunnen dragen. “De wapening in het beton, het stalen skelet, voldoet niet meer aan de huidige veiligheidseisen. Dat doet zich voor bij de zogenaamde paddenstoel die op de pijler ligt.”

Over de mogelijke oplossingen zal Lageveen de gemeenteraad te zijne tijd informeren.
Foto's en bewerking: E.Ruis