Historisch Genootschap Beemster reikt Complimentprijs uit

Het Historisch Genootschap Beemster (HGB) heeft de Complimentprijs uitgereikt aan de bewoners van de voormalige boerderij Broedersbouw aan de Oostdijk in Beemster. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een initiatief welke op bijzondere wijze heeft bijgedragen aan het behoud van de cultuurhistorie in de polder.

Nadat de statige boerderij in 2015 zijn agrarische bestemming verloor met het vertrek van de laatste boer, hebben initiatiefnemers het voortouw genomen om in de boerderij negen wooneenheden te creëren. Ook het landschapspark om de boerderij heeft zijn oude luister teruggekregen.

Reden voor het Historisch Genootschap Beemster (HGB) om de Vereniging van Eigenaren van Broedersbouw (met terugwerkende kracht in verband met uitstel door corona) alsnog de Complimentsprijs toe te kennen. “Het is een prachtig voorbeeld van geslaagde herbestemming”, aldus de voorzitter Bert Jaarsma van het HGB.

Naast de schaal van potterie Ernsting kregen de bewoners ook een grote foto van de boerderij. Ze zegden toe dat de schaal en foto een mooie plek zouden krijgen in de gemeenschappelijke ruimte.

Op de foto drie vertegenwoordigers van de VVE: Anneke Schoorl, Jeroen Vrauwendeunt en Ben de Jong.