Hoogste punt appartementencomplex Wagenweg gevierd

Het hoogste punt is bereikt bij de bouw van een appartementencomplex aan de Wagenweg 10 in Purmerend. Recent werd dat gevierd met het hijsen van vlaggen door wethouder Thijs Kroese, Stefan van Schaik (Woningcompagnie), Ad Heeman (Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer) en Richard Groen van Bot Bouw.

Het gebouw aan de Wagenweg levert 131 huurappartementen op, waarvan 26 sociale huur, 39 in de gereguleerde middenhuur en 66 vrije sector huurappartementen. Wethouder Thijs Kroese is verheugd over de ontwikkelingen in het Wagenweggebied. "Het gebied staat nu vol met bouwkranen. Er zit veel vaart in de bouw en we hebben er met dit complex ook weer 65 broodnodige betaalbare woningen bij in Purmerend. Het Wagenweggebied verandert steeds meer in de levendige stadswijk die we voor ogen hebben."

Woonmatch Waterland

De bouw verloopt sinds de start in juni 2021 voortvarend, zo wordt gemeld in een bericht van de gemeente. De woningen worden in fases opgeleverd; eind van dit jaar worden de sociale huurwoningen als eerste opgeleverd. De advertenties voor de sociale huurwoningen komen te staan op de website van Woonmatch Waterland.

Bekijk hieronder de oude situatie en het ontwerp.