Hopen op betere tijden voor de Melkwegbrug

Henk Bosma, voorzitter van de Purmerendse watersportvereniging, hoopt dat de perikelen rond de Melkwegbrug binnen afzienbare tijd tot het verleden behoren. De brug is alleen nog handmatig te openen. Dat gebeurt drie keer in de week om boten door te laten; op maandag, woensdag en vrijdag van 10 tot 11 uur. Voor watersporters overlast maar ook voor voetgangers en fietsers die op die tijdstippen  noodgedwongen gebruik moeten maken van de Sluisbrug.

Bosma: ‘Nu met het mooie weer zijn er veel recreanten uit Noord-Holland die via Purmerend naar Amsterdam willen varen. Die moeten helemaal terug over de Zaan’. Bosma hoopt dat met het nieuwe draaisysteem dat wordt aangeschaft de perikelen voorbij zijn. Bosma: ‘ De twee draaibare onderdelen van de brug hebben ieder een eigen mechaniek voor openen en afsluiten. Onlangs ging er één stuk en de reserve bleek kapot. Vervolgens is er een heel nieuw draaisysteem aangeschaft. Daar is het wachten op’.

Bosma vermoedt dat de benodigde onderdelen binnenkort beschikbaar zijn. Bosma met enig ongeduld in zijn stem: ‘Dan kan het inbouwen beginnen’.