Hulpburgemeesters voor intocht Sinterklaas

Burgemeester Ellen van Selm heeft zondagmiddag 19 november de hulp van vier heel jonge assistenten nodig bij de ontvangst van Sinterklaas in Purmerend. Die assistenten vanaf vier tot en met acht jaar zijn dan hulpburgemeesters. De kinderen die hulpburgemeester willen zijn, leveren voor maandag 6 november in het stadhuis een knutselwerkje in.

De hulpburgermeesters staan op de kade bij de aankomst van Sinterklaas en lopen samen met burgemeester Ellen van Selm en de goedheiligman mee in de feestelijke intocht door de binnenstad.

Voor 6 november

Een tekening, kleiwerkje, poppetje of iets anders creatiefs is een knutselwerkje. Het is belangrijk dat naam, e-mailadres en telefoonnummer zijn vermeld. De kandidaat-hulpburgemeesters kunnen het knutselwerkje voor maandag 6 november inleveren bij de receptie in het stadhuis. Ook is het mogelijk het knutselwerkje onder vermelding van hulpburgemeester op te sturen naar postbus 15, 1440 AA Purmerend.

In de week van 6 november kiest de gemeente vier knutselwerkjes uit. Vervolgens neemt men contact op met de ouders van de betreffende kinderen om de dag te bespreken.

Foto: Geert Heikens