Ilpendam maakt zich op voor de jaarlijkse garage verkoop

Nog een paar dagen en de jaarlijkse garagesale in Ilpendam gaat van start. Zondag 18 september is het zover. Ook dit jaar is er een route uitgezet die bezoekers leidt langs de vele voortuinen die volstaan met koopjes, zelfgemaakte spullen en verborgen schatten.

Het gaat om zo’n honderd woningen waar bezoekers kunnen snuffelen tussen speelgoed, boeken, hobby-artikelen en kleding op zoek naar iets van hun gading. Het hele dorp doet mee, vertellen de organisatoren Katja, Debby en Jara. ‘Veel buurtgenoten blijven er voor thuis, hangen slingers op en bieden hapjes en drankjes aan. Niemand komt hier iets tekort’. 

Wat de koopjesmarkt zo leuk maakt, is dat bewoners zelf hun eigen spulletjes aanprijzen. Het bijbehorende verhaal over herkomst en gebruik is onderdeel van de koop. Extra aantrekkelijk is de locatie van de markt. Nu eens geen grote markthal maar een dorp met veel groen waar bezoekers ook van kunnen genieten. De organisatoren beloven bovendien heerlijke limonade, Surinaamse broodjes en vers gerookte vis. 


De garagesale Ilpendam is gratis toegankelijk en wordt gehouden op zondag 18 september in heel Ilpendam van 10 uur 00 tot 14 uur 00. Meer informatie en de route (daags voor aanvang) is te vinden op de Facebookpagina https://www.facebook.com/komnaargaragesaleilpendam/ of www.dorpshuisilpendam.nl