Inloop over omgaan met verdriet van een ander

Zondagmiddag is er een groepsgesprek over het thema ‘Wat doe je met het verdriet van een ander?’. Verlies van een dierbaar persoon door overlijden of (echt)scheiding, verlies van gezondheid of van werk kan leiden tot een proces van rouw. Lotgenoten kunnen zondag 12 februari onder leiding van psychosociaal therapeut Rudy Nobel in gesprek over verdriet en pijn dat een verlies altijd nalaat. De gratis bijeenkomst is in Heel Europa in Weidevenne, Genuahaven 48.

Rouwen is op een natuurlijke manier omgaan met het verdriet van het verlies. Soms herkennen en erkennen mensen dit niet, of stoppen ze hun gevoel ver weg wat kan leiden tot psychische problemen en lichamelijke klachten. Aandacht en gesprek moeten voorkomen dat mensen hierdoor in geestelijke nood raken.

Stichting Luctus

Belangrijke elementen bij rouwverwerking zijn erkenning en herkenning van lotgenoten in het verdriet en de pijn van het gemis van een dierbare, werk of ander verlies. Het groepsgesprek - een initiatief van stichting Luctus - is zondag 12 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Consumpties als koffie en thee zijn voor eigen rekening.

Nadere informatie over verlies- en rouwbegeleiding en de bijeenkomst staat op www.stichtingluctus.nl.

Foto: Iris Voorloop