InnerWheel Purmerend draagt vrouwen een warm hart toe met Fitweek

Van 11 tot en met 18 september organiseert InnerWheel Purmerend een ‘Fitweek’, waarbij de hele week sportieve activiteiten worden georganiseerd voor het goede doel. De opbrengst gaat naar onderzoek van het vrouwenhart.

InnerWheel

InnerWheel is een vrouwelijke service-club met een groot ledenaantal. Ook in Purmerend is deze club actief en maken ze zich sterk voor de positie van vrouwen en meisjes. Sinds de start van dit jaar heeft InnerWheel de stichting Hart voor Vrouwen gekozen als nationaal serviceproject. Hiervoor wordt er drie jaar lang geld ingezameld, waarvan de opbrengst naar onderzoek van het vrouwenhart gaat.

Bewustwording

In de sportieve week staan de 4 ‘F’-en centraal: Fit, Fun, Food en Focus. Dit is gedaan om niet alleen maar geld in te zamelen, maar om ook bewustwording te creëren van de noodzaak om in beweging te blijven. De sportactiviteiten zijn voor iedereen en er zijn zowel live en online sportlessen.

Een van de sportleraressen, Cindy Schmidt, vertelt waarom zij dit goede doel zo belangrijk vindt, ‘Als sportinstructrice heb ik mij persoonlijk altijd aangetrokken gevoeld tot mensen die iets extra’s nodig hebben. Of dat nou medische aandoeningen of mentale problemen zijn. Alle speciale doelgroepen die vooral ook wat ouder zijn. In mijn lessen kom ik zeer regelmatig en eigenlijk steeds meer vrouwen met hartklachten tegen , de verhalen hierover verschillen enorm met deze van de mannen. Veelal wordt een hartklacht bij vrouwen heel laat pas ontdekt. Problemen worden toegewezen aan overgang, stress en vermoeidheid. De mensen op een veilige manier zich weer zekerder te laten voelen over hun lichaam geeft zoveel voldoening. Daarnaast zet een flinke groep vrouwen zich met hart en ziel vrijwillig in om hun doel te behalen en geld in te zamelen voor dit specifieke goede doel. We kunnen elkaar allemaal helpen als we onze eigen kennis in kunnen zetten om dit doel te bereiken. Ik doe graag mee hieraan.’

Cindy Schmidt van SPURD zal een cardio sportles aanbieden. Daarnaast is er ook een yoga hart-les door Gaby Schmidt en zal Rotary Monnickendam een fietstocht organiseren. De lessen zijn voor iedereen die zich aangesproken voelt. De links naar de sportlessen zijn te vinden op de Facebook pagina van InnerWheel Purmerend (https://www.facebook.com/Inner-Wheel-Purmerend-1541874979423533). Aan het sporten zijn geen kosten verbonden, maar een donatie ter gelegenheid van het meedoen is altijd welkom.

Meer informatie over InnerWheel Purmerend,Hart voor Vrouwen en hoe te doneren is te vinden op hun facebookpagina ‘InnerWheel Purmerend’.