RTV Purmerend.nl

Intermaris wijst woningen toe aan Oekraïense vluchtelingen

Woningcorporatie Intermaris heeft vijftien sloopwoningen in Wheermolen-Oost toegewezen aan Oekraïense vluchtelingen. Dat schrijft de gemeente Purmerend in een bericht. "We waarderen deze bijdrage van Intermaris enorm. De vluchtelingen kunnen hier voorlopig even tot rust komen."

Huurwoningen van Intermaris in de Boeierstraat, Pluutstraat en Schokkerstraat worden in 2025 gesloopt en gaan plaatsmaken voor nieuwe appartementen. Tot die tijd verhuurd de woningcorporatie de woningen tijdelijk. Vijftien van deze sloopwoningen worden nu aan Oekraïense vluchtelingen toegewezen.

Samen met lokale organisaties ondersteunt de gemeente de gezinnen waar nodig, zo meldt de gemeente. "We werken samen met Clup Welzijn en de wijkmanager. De woningen zijn in principe voor maximaal achttien maanden beschikbaar. Buurtbewoners zijn hierover geïnformeerd."

Wheermolen-Oost

De gemeente Purmerend is de aankomende jaren druk bezig met sloop-nieuwbouw in Wheermolen-Oost. Volgens de plannen telt de wijk over een aantal jaren 1.000 woningen, dat zijn er 632 meer dan er nu staan.  Het huidige aantal sociale huurwoningen veranderd niet en blijft gelijk aan 372.

Bekijk hieronder het volledige bericht van de gemeente over de Oekraïense vluchtelingen.