RTV Purmerend.nl

Intocht sterk uitgedund; Sint komt met de bus aan

De Sinterklaasintocht van zondag 14 november wordt anders dan anderen. Dat werd gisteren al duidelijk gemaakt door Stichting Purmerend Marktstad, maar inmiddels zijn er meer concrete besluiten genomen. Zo komt Sinterklaas aan in een bus en stapt niet uit om contact te hebben met kinderen.

Het lijkt wel een nieuwe extra aflevering van het populaire Sinterklaasjournaal op NPO 3. Vlak voordat de Sint aan wal gaat in tal van plaatsen, stijgen de coronabesmettingen en komt er een persconferentie met nieuwe beperkingen. Terwijl in plaatsen als Volendam en Utrecht op het laatste moment wordt besloten om de intocht te cancelen, gaat de Purmerendse aankomst van de goedheiligman door. Dat benadrukte Stichting Purmerend Marktstad vrijdagavond 12 november al aan RTV Purmerend. Moeilijkheid bij de besluitvorming was de aankomst van de Sint. Op de kade is het moeilijk om anderhalve meter afstand te houden, zo beredeneerde de stichting.

Bustour

Sinterklaas gaat niet per boot, maar zal in een open cabrio-bus aankomen. In de open bus wordt de Sint vergezeld door burgemeester Don Bijl en een aantal pieten. Voor de stoet loopt een pietenorkest uit. In verband met coronamaatregelen zullen er geen handjes worden gegeven.

De bustour zal zondagmiddag om 13.30 uur starten op de Gedempte Singelgracht. Via de Westerstraat vervolgt de Sint zijn route naar de Nieuwstraat, Plantsoengracht en vervolgens langs het Looiersplein over de Koemarkt. Langs de Dubbele Buurt naar de Kaasmarkt rijdt het gezelschap verder en daarna verlaat de Sint de binnenstad via de Peperstraat.

Vanaf 13.15 uur is de intocht van Sinterklaas te volgen bij RTV Purmerend. Televisie: Ziggo 36 en KPN 1390.