RTV Purmerend.nl

Inzamelactie uitvaart omgekomen fietsster loopt storm: doel in vijf uur behaald

De familie van de fietsster die in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juli is omgekomen, heeft een inzamelactie gestart. ‘‘Ze was onvoldoende verzekerd om een uitvaart te bekostigen’’, vertelt de familie op de GoFundMe-pagina. Binnen vijf uur is het streefbedrag van vijfduizend euro behaald.

Het financiële leed verzachten is het doel van de actie die opgezet is door uitvaartbegeleider Jacco Bosman. ‘‘Ze had geen uitvaartverzekering en er komt nu zoveel af op de nabestaanden. Het is voor hun écht een nachtmerrie.’’ Inmiddels is er bij de inzamelactie al meer geld opgehaald dan het oorspronkelijke streefbedrag van vijfduizend euro. ‘‘De familie is ontzettend dankbaar voor de massale steun. Ze kunnen niet geloven dat mensen zo lief zijn. De actie is puur opgestart voor de uitvaartkosten. Alles wat nog binnenkomt zal gaan dienen voor andere kosten, bijvoorbeeld voor een grafsteen of urn.’’

In de nacht van 22 op 23 juli kwam de 28-jarige Purmerendse om het leven bij een ongeluk op de Burgemeester D. Kooimanweg, ter hoogte van de Flevostraat. Het is rond kwart over twaalf wanneer de vrouw wordt aangereden door een automobilist. Bij de aanrijding werd haar fiets in tweeën gereden. Hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten.

Aanhouding

Na het ongeluk is de automobilist te voet gevlucht. De auto werd achtergelaten op de plaats delict. Politie startte direct een onderzoek, waarna een 20-jarige man uit Purmerend werd aangehouden. Twee andere inzittenden van de auto hebben zich in de vroege ochtend van 23 juli gemeld.

Foto: Inter Visual Studio / Stefan Roode