Jan Smit en Marco Schuitmaker brengen Purmerendse hit opnieuw uit

Dat zanger Jan Smit zijn nummer 'Van Goes tot Purmerend' opnieuw zou uitbrengen wisten we al, maar dat het een duet met Marco Schuitmaker zou worden was tot dinsdag een grote verrassing. Het lied werd gepresenteerd in een uitzending van Sterren NL Radio.

Marco Schuitmaker is wellicht dé hitsensatie van dit moment. Met nummers als Engelbewaarder en Zomernacht In Griekenland staat hij in menig hitlijst. Sterker nog: met Engelbewaarder heeft hij de langst genoteerde nummer 1-hit in de Streaming Top 40. Al vijftien weken staat de cover van zangeres Mieke bovenaan de lijst.

Tekst gaat verder onder video.

Van Goes tot Purmerend

Een aantal maanden geleden maakte Jan Smit bekend dat hij een nieuwe versie van 'Van Goes tot Purmerend' zou opnemen. "Waarschijnlijk heeft driekwart van de mensen geen idee waar ik het over heb", vertelde hij destijds. "Het is een nummer uit 1999, toen ik nog met een hoge kinderstem zong." Waar de plotselinge populariteit van het nummer vandaan komt weet hij niet, maar: "Ik kan dit liedje vanwege mijn lagere stem simpelweg niet zingen."

Overigens is 'Van Goes tot Purmerend' niet het eerste lied over de marktstad. Eerder dit jaar maakte wij al een overzicht van bekende odes aan Purmerend.