Jan van Egmond luidt 100-jarig jubileum in

Maandag 13 september, om twaalf uur precies, bestond het Jan van Egmond Lyceum honderd jaar. Dit werd gevierd met een groot feest op het schoolplein. Burgemeester Don Bijl, wethouder van onderwijs Paul van Meekeren en voorzitter van het college van bestuur van de Purmerendse Scholengroep, Peter Reenalda openden het feest.

Met een druk op een knop werd het jubileumjaar afgetrapt. Op datzelfde moment werd er een spandoek onthuld, dat door de leerlingen gemaakt is. Brassband Humanity haalde met hun muziek de leerlingen uit de lokalen en nam ze mee naar het schoolplein, waar het feest begon. Bakker Harry de Groot heeft een speciaal jubileumkoekje gemaakt, waarvan de opbrengst naar Africa Family Foundation gaat.

Naast het feest zijn er het hele jaar door activiteiten voor de leerlingen. Zo is er een musical in voorbereiding en wordt er gewerkt aan een jubileumboek. Op 9 april is er een reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers. Ook staan er in de school vitrines met spullen zoals oude agenda’s en oude schoolkranten. Aan het eind van het jaar wordt het jubileumjaar afgesloten met een schooltoernooi.