Jan van Egmond Lyceum zet zich schrap; grote reünie aanstaande

Nog even en dan gaat het gebeuren. Op zaterdag 9 april worden minstens 1.300 oud-leerlingen van het Jan van Egmond Lyceum verwacht bij de reünie. In de podcast van Wesley Dekker vertelt Ben van den Boogaard meer over de ontwikkelingen rondom het eeuwfeest.

Een reünie, jubileumboek, website, inspiratiewand en nog meer. Het Jan van Egmond Lyceum, dat eerder bekendstond onder de namen RHBS en RSG, laat haar honderd jarig bestaan niet geruisloos voorbijgaan. "Bij het negentigjarige jubileum hebben we weinig gedaan, maar dat wilden we nu niet laten gebeuren", vertelt Ben van den Boogaard. Van den Boogaard is gepensioneerd tekenleraar en betrokken bij de speciale commissie rondom het jubileum.

Inspiratiewand

Het jubileumboek is inmiddels naar de drukker. Er wordt nu hard gewerkt aan een inspiratiewand. "We hebben van een aantal mensen nog geen foto’s en tekst gekregen, maar de wand wordt wel steeds voller." Op de inspiratiewand is plaats voor 120 oud-leerlingen die iets bijzonders hebben bereikt. "Het idee was eerst om een eregalerij te maken, maar dat ging ons tegenstaan. We willen leerlingen veel meer inspireren. Laten zien wat er allemaal mogelijk is. En dus inspireren in plaats van eren." Onder andere Edward Burleson, Hans Preeker, Wesley Dekker en Thomas Acda hangen aan de wand.

Club van 100

"Eigenlijk zijn we er erg laat mee, maar we hebben nu ook nog een mogelijkheid voor ondernemers om te sponsoren", vertelt Van den Boogaard. "We hebben de samenwerking gezocht met de Purmerendse Regio Ondernemers." Onder leiding van oud-leerlingen Annet Rijser en Hans Preeker is een speciale werkgroep ontstaan. Onder het motto 'De Club van 100' worden oud-leerlingen uitgenodigd voor een speciale ondernemersborrel op vrijdag 8 april vanaf 16.30 uur in Café De Bonte Koe. Ben je een ondernemer en oud-leerling van het Jan van Egmond? Lid worden van De Club Van 100 kan door een mail te sturen aan Hans Preeker, h.preeker@pro-site.nl.

Grote angst

Van den Boogaard vertelt enthousiast over alle plannen rondom het jubileum, maar heeft ook een grote angst. "Ik ben zo bang dat ik op 10 april wordt aangesproken door iemand die niet weet dat er een reünie is geweest. Dat zou jammer zijn. Ik wil dat iedereen de kans krijgt om te komen." Aanmelden voor de reünie is nog steeds mogelijk. Een kaartje kopen kan via deze website.

Beluister de podcast met Ben van den Boogaard in je favoriete podcastapp of bij RTV Purmerend. Wesley’s Podcast, elke maandagavond vanaf 21.00 uur op RTV Purmerend (radiofrequentie 104.9 FM en televisiekanaal Ziggo 36 en KPN 1390).