Jongen (16) vast voor steekpartij na huisfeestje op Mosselbaai

Een 16-jarige jongen uit Purmerend is aangehouden vanwege een geweldsexplosie op de Mosselbaai. De verdachte zou een 19-jarige Amsterdammer hebben gestoken. Eerder werden al acht andere jongeren aangehouden voor het incident, waarbij ook werd geschoten en gevochten.

Terug naar de nacht van 12 op 13 november. De Purmerendse Mosselbaai, een doorgaans rustige woonwijk met villa's die uitzicht hebben op de weilanden bij Purmerland, is een ware plaats delict. Op de grond liggen kogelhulzen. Politiewagens rijden rond en de straat wordt afgezet. Al snel worden vijf mensen aangehouden in de Weidevenne en ook drie mensen op de A5 worden verplicht om mee te gaan naar het politiebureau.

Huisfeest

"Terugkijkend is er die nacht veel gebeurd", vertelt politiewoordvoerder Felicity Bijnaar aan RTV Purmerend. In de buurt is een huisfeest geweest, wat ten grondslag lag aan de geweldsexplosie. "Er is gevochten, iemand heeft met een alarmpistool in de lucht geschoten en het slachtoffer is neergestoken."

De  16-jarige Purmerender wordt donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het rechercheteam zet het onderzoek voort.