Julius van den Berg begint met frisse moed bij nieuwe ploeg: 'Mooie stap'

Hij is weer onder de pannen. De 26-jarige Julius van den Berg heeft een nieuwe wielrenploeg gevonden, meldden wij al eerder. In ons radioprogramma De Zaterdagochtend is de Purmerender te gast.

Hoe zijn dag eruitziet? "Het is rustig vandaag. Even een maandje niks", vertelt Van den Berg. "Soms blijf ik bij zo'n tussenperiode een beetje bezig, maar dit jaar ben ik ook op vakantie geweest. Even niet aan fietsen denken."

De Purmerender kreeg afgelopen zomer te horen dat hij niet meer nodig was bij EF Education-EasyPost. Een hard gelag voor de wielrenner, maar inmiddels is daar een nieuwe ploeg: dsm-firmenich. "Een mooie stap", benadrukt Van den Berg. "Heel wat anders dan waar ik vandaan kwam. Mijn vorige ploeg was toch wat losser. DSM is een stuk gestructureerder."

Fabio Jakobsen

Naast dat DSM volgens Van den Berg een logische volgende stap in zijn carrière is, heeft de ploeg ook een ander voordeel. Van den Berg rijdt nu samen met zijn beste vriend Fabio Jakobsen. "Het is leuk om met een vriend te rijden in hetzelfde team. Om samen vol voor de overwinning te gaan maakt het leuker en makkelijker."

Foto: Joke Kerkhoff