Jumbo naar Eggert Winkelcentrum, HEMA naar plek C&A

Jumbo Supermarkten gaat in de eerste helft van 2022 een vestiging openen in het Eggert Winkelcentrum. De winkel vestigt zich in het huidige pand van HEMA. HEMA verhuist naar de huidige winkelruimte van C&A en Care by D.I.O.

Op de plek van de HEMA in het winkelcentrum komt een Jumbo. De nieuwe vestiging zal in de loop van 2022 worden geopend. De HEMA zal gaan verhuizen naar de huidige winkelruimte van C&A en Care by D.I.O.

Het is niet de eerste vestiging van de Jumbo in Purmerend. Zo heeft de supermarkt ook een filiaal aan het Gildeplein in Purmer-Noord. 

Full service center

Eigenaar Wereldhave blijft ook na de recente vernieuwing investeren in het Eggert Winkelcentrum. Het doel voor de komende jaren is om een mixed-use ‘Full service center’ te maken van het winkelcentrum in de binnenstad. De centers zijn meer dan alleen winkels; zo wordt er onder andere ook aandacht besteed aan horeca, entertainment, fitness en gezondsheidzorg.

Met de komst van de Jumbo komt er een tweede supermarktformule in het winkelcentrum. In oktober 2016 opende Albert Heijn al een kleine stadssupermarkt.