Kevin Kolhoff genoot op EK flag football: 'Fantastisch'

Kevin Kolhoff speelt flag football bij de Purmerend Barbarians. Hij wist door te dringen tot het Nederlands team en speelde op het Europees kampioenschap in Ierland. “Een supermooie ervaring om je te kunnen meten met de top van onze sport in Europa”, vertelt hij in het programma Purmerend Sport.

Flag football is een variant van American football. “Al ligt bij ons niet de focus op contact, dat is verboden. Je speelt het spelletje ook vijf tegen vijf. Het is laagdrempeliger om in te stappen in vergelijking met american football, maar je moet er alsnog tijd en energie insteken om te ontwikkelen.”

Buurjongens

Op jonge leeftijd kwam de 32-jarige Kolhoff in aanmerking met flag football door zijn buurjongens. “Een van hen was Daan Bording. We speelden vroeger met een paar gasten op een veldje in de buurt, dat vond ik zo leuk dat ik naar een lokale club in Hoorn ben gegaan.” Inmiddels zijn we 23 jaar verder en is hij blijven hangen in de sport met als hoogtepunt het EK.

Tekst gaat verder onder de video.

Zeer tevreden

Hij verbleef met zijn teamgenoten op een campus, die vergelijkbaar was met een Amerikaanse. “Het was nog een flinke afstand van onze kamers naar de velden, maar dat maakte niet uit. Er was weinig publieke belangstelling, maar het was wel vet om tegen teams op zo’n hoog niveau te spelen.” Het toernooi werd uiteindelijk ‘terecht’ door Duitsland gewonnen. Nederland werd negende. “Als er in totaal twintig teams meedoen, is een plek in de top-tien erg mooi. We mogen echt zeer tevreden zijn met onze prestatie.”In onze regio wordt er veel gedaan aan promotie van de onbekende sport flag football. “Zo worden er op scholen veel sportclinics georganiseerd. Dat Wayne Neijhorst van IMPACT bij ons in de buurt. We hebben zelf onlangs als vereniging een wedstrijd gehouden omtrent pride. Spelers konden dan aan komen waaien en daar kwam zeker 50 a 60 man op af. Veel bekenden, maar ook nieuwe gezichten dus dat stemt tevreden.”

Woensdagavond spreken Milton Pus en Arno van der Breggen met Nick Kaaijmolen. De profvoetballer liet Cyprus achter zich en streek neer op IJsland. Purmerend Sport is woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur te kijken en beluisteren bij RTV Purmerend.