Koninklijke onderscheiding voor zeven Purmerenders

Koninklijke onderscheiding voor zeven Purmerenders

Evert Ruis, fotograaf van RTV Purmerend, is een van de zeven Purmerenders die tijdens de lintjesregen een koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld. Dat gebeurde in klein comité in theater De Purmaryn. In Beemster zijn zes inwoners koninklijk onderscheiden.

Evert Ruis is al dertien jaar fotograaf voor RTV Purmerend en daarnaast op vele andere fronten actief. Sinds 2010 is hij voorzitter van de bewonerscommissie Triton en al vanaf 1997 is hij actief als vrijwilliger voor de belangenvereniging Von Hippel-Lindau, die zich richt op het verbeteren van het leven van VHL-patiënten, hun partners, kinderen en verdere familieleden. 

W.A. Dreschler heeft zich in de voorbije jaren vooral; ingezet in verschillende functies voor de Protestantse Gemeente Purmerend. Daarnaast is hij zes jaar voorzitter geweest van de ouderraad van basisschool De Voorhof en voorzitter van de Vereniging van eigenaren Bungalowpark Ruighenrode. Bovendien is hij actief voor  het Nationaal Overleg Audiologische Hulpmiddelen.

A.F. Gerritsen heeft een breed pallet aan vrijwilligerswerk op haar conto staan. Ze was vrijwilligster bij peuterspeelzaal De Gors en penningmeester voorwijkcentrum Zuidpool en initiatiefneemster en bestuurslid van De Manuele Intelligentie Groep, dat bedoeld is om kinderen die met hun handen leren een concrete methode aan te bieden.

J. Kramer begon in 2002 als vrijwilliger bij de Oude Begraafplaats van Purmerend. In 2013 werd hij benoemd tot penningmeester van de Stichting Behoud en Herstel Oude Begraafplaats Purmerend. Onder andere dankzij zijn inzet is de lang verwaarloosde plek opgeknapt en is weer een belangrijk deel van de Purmerendse geschiedenis gewaarborgd. 

M.C. Molenaars is sinds 2003 vrijwilligster en bestuurslid van de Stichting Humaned, die humanitaire transporten organiseert naar het noordoosten van Kroatië. Zij is de stuwende kracht achter onder andere het inzamelen van goederen en de humanitaire transporten. 

E. Linger-van Waarden is al sinds 1990 actief voor de Taborkerk, als algemeen vrijwilligster, beleidsmedewerker, waarnemend voorzitter en als vaste pianiste. Ze is medeoprichter van de Manuele Intelligentie Groep en wordt beschouwd als een van de motoren van de organisatie. Door haar lange ervaring in het basisonderwijs heeft ze vastgesteld dast er veel te winnen is met structurele aandacht voor de ontwikkeling van de manuele intelligentie.

A.N. Vallentgoed is, net als J. Kramer, al vanaf de start in 2002 betrokken bij het opknappen van de oude begraafplaats. Hij heeft naast zijn onderhoudswerkzaamheden ook beziggehouden met de geschiedenis van de begraafplaats en daar een boek over geschreven getiteld 'De mummie van Purmerend'.