Kooimanpark over 3 maanden klaar

Wie er langsloopt of rijdt, ziet dat het Kooimanpark nog een kale bende is ondanks de werkzaamheden aan een betere afwatering en ondergrond. Inmiddels zijn ook de paden, oevers en speeltoestellen aangelegd. Hoogste tijd voor planten en bomen. Wethouder Verkroost (CDA) plantte woensdagochtend, 31 januari, de eerste boom als startsein voor de laatste renovatiefase. In april is het park klaar.

Extra 8 ton, maar dan heb je ook wat

In maart 2023 moest wethouder Verkroost (CDA) terug naar de raad voor extra geld. Veroorzaakt door prijsstijgingen en een schaarste aan materialen. De raad gaf hem groen licht waarmee de tweede fase van de renovatie aangepakt kon worden. Dat heeft veel veranderd. Het hart van het park is een grote weide voorzien van sporttoestellen, calisthenics en schaakborden. Aan de kant van de school komt een natuurlijke speelplaats en het voetpad langs de Hoornselaan is ingericht als sportstraat.

Ondanks de kosten bleef de politiek in Purmerend achter het renovatieplan staan. De Purmerendse parken kregen het predikaat parels  van de stad, die tegenwicht bieden tegen de verdere verdichting. Onmisbaar bij de verdere woningbouwplannen zoals die van de Kooimanweg.

Klaar voor de toekomst

Het Kooimanpark had altijd last van wateroverlast. In het park is daarom een waterbuffer aangelegd met speciale beplanting, die kan groeien bij wisselende weersomstandigheden. De afgelopen weken is drainage in de spel- en sportgebieden aangelegd. Samen met de bomen, die op den duur veel water opnemen, moet dit alles ervoor zorgen dat het park na hevige regen weer snel begaanbaar is. Klaar voor de toekomst.
Foto’s: E.Ruis