Korenfestival in Keyserkerk

De Beemster Keyserkerk bestaat 400 jaar. Om dit te vieren worden dit jaar tal van evenementen georganiseerd. Het Korenfestival was de eerste.

Om alle koren goed tot hun recht te laten komen, waren er drie blokken. In het eerste blok traden het Noord-Hollands Selectiekoor Beemster, Beemster Kinderkoor, Popkoor Afslag Edam en Pop-Musicalkoor Purmerend op. In het tweede blok Gelegenheidskoor Westbeemster, Ladies Voice, Vrouwenkoor DZKO Oosthuizen, Koor Beemster Accordeonvereniging en I.K. Holy Sound uit Amsterdam. Het derde (avond) blok werd gevormd door het Projectkoor Beemster, De Beemster Beckie’s , B-start Gospel and Soul Singers Beemster en Zangvereniging Harmonie Beemster.

Klaverveld

Elk blok werd gezamenlijk afgesloten met het zingen van het door Beemsterlinge Leoni Jansen geschreven ‘Klaverveld’. Op de melodie ‘Fields of Gold’ van Sting. Leoni was tijdens het avondblok zelf aanwezig om de eerste regel in te zetten.

Geslaagd festival

Een prachtig einde van een uitstekend vormgegeven festival. De kerk was op diverse momenten bomvol met aandacht luisterend publiek. De grote variëteit in leeftijd en uitvoering maakte dat het goed toeven was in de pas gerestaureerde kerk.

Foto: Pop-Musicalkoor Purmerend