Korfballer Alwin Out barst van ambities: "Op naar EK-winst en titel met KZ"

Al een aantal jaren speelt Purmerender Alwin Out in de Korfbal League voor KZ. De korfballer beleefde vorige maand hét hoogtepunt uit zijn carrière door wereldkampioen te worden met het Nederlands team. Hij vertelt over zijn ervaringen in Purmerend Sport.

“Het is als korfballer supervet om mee te maken en het toernooi te winnen”, begint de 26-jarige Out over het WK. “Het was mijn eerste wereldkampioenschap, dus dat maakte het wel extra bijzonder voor mij. Ik kan mij de avond voor de finale nog goed herinneren. We waren het toernooi aan het doorspreken en aan het vooruitkijken naar de finale. Het was echt mooi om al die koppies te zien.”

Afgeladen sporthal

Het Nederlands team won de volgende dag de finale afgetekend van gastland Taiwan: 27-9. “Het was niet heel lang gevaarlijk voor ons, dat klopt. De hal was helemaal afgeladen met ongeveer 1500 toeschouwers. Taiwan maakte het eerste punt en al die mensen werden helemaal gek. Dat heb ik nog weinig meegemaakt.”

Beste interceptor

Naast zijn medaille kreeg Out nog een tastbare prijs: beste interceptor van het WK. “Dat was opvallend. Intercepties zijn niet per se mijn kracht. Ik had eerder verwacht als topscorer te eindigen, want ik scoor relatief makkelijk. Daar eindigde ik wel in de top vijf. Het is een mooie prijs om te winnen en het beeldje heeft een mooie plek op mijn kamer.”

Grote doelen

Out heeft nog een aantal grote doelen voor het einde van zijn carrière. “Ik heb nu goud gewonnen op de World Games en op het WK. Het is mij alleen nog niet gelukt om het EK te winnen (hij raakte geblesseerd voor de editie van 2021 red.). Het zou ook mooi zijn om Nederlands kampioen te worden met KZ.”

Presentatoren Arno van der Breggen en Milton Pus spreken woensdagavond met Fabian Nagtzaam. Hij is sinds 2017 directeur-bestuurder bij de Supportersvereniging Ajax. Purmerend Sport is te bekijken en beluisteren tussen 19.00 uur en 20.00 uur bij RTV Purmerend.