Kraampjes, activiteiten en lichtjesoptocht in Wheermolen: 'We zijn er klaar voor'

Het belooft zaterdag feest te worden in de Wheermolen. Rondom winkelcentrum Makado staat een ware wintermarkt. Maar dat is niet alles: er komt ook een lichtjesparade door de woonwijk.

"Er moest een hoop gebeuren, maar we zijn er klaar voor", vertelt Petra Ouweneel in ons radioprogramma De Zaterdagochtend. Vanaf 11:00 uur is het parkeerterrein bij winkelcentrum Makado de plek van kraampjes, kerstboomwerpen en niet te vergeten verschillende artiesten. "Maar er is ook een wensboom. Met dank aan Rotary Club Purmerend kunnen we een aantal wensen uit laten komen. En Spurd is ook aanwezig met allemaal leuke spelletjes."

Lichtjesparade

Ook vorig jaar december werd een wintermarkt gehouden in de Wheermolen. Het was een groot succes. En ook deze keer zal de markt afgesloten worden met een lichtjesparade door de wijk. Om 17:00 uur begint de tocht bij D'grote Frank. Slagwerkgroep Afslag 9 zal de kerstparade door de wijk begeleiden. "Laat je betoveren door deze parade", benadrukt Ouweneel. "We geven op deze manier een voorproefje op een witte kerst."

Foto: Evert Ruis