Kunst in de Markthal

Er hangen geen werken van Van Gogh en Appel, maar ooit moesten zij ook het publiek voor zich winnen. Het Kunstcollectief biedt nu Purmerendse kunstenaars de gelegenheid de harten van het publiek hier te veroveren. In het weekend van 28 en 29 mei wordt de Markthal de etalage voor kunstminnend Purmerend. Maar liefst 50 kunstenaars tonen hun werk in de Markthal. Van schilderkunst tot beeldhouwen, van textiel tot keramiek. Met dit indrukwekkend portfolio viert het Kunstcollectief Purmerend het 20 jarig bestaan van de jaarlijkse kunstroute. 

Onder de titel Purmerend Art Fair wordt de kunstbeurs gehouden in de Markthal aan de Koemarkt 52, geopend op 28 en 29 mei van 10.00 tot 17 uur.00. De toegang is gratis. 

Twintig keer is door het Kunstcollectief Purmerend de kunstroute uitgezet. Een geweldige prestatie voor een stad waarin kunst en cultuur niet vanzelfsprekend populaire items zijn. Organisatoren Karin Kuik en Peter Elias verantwoordelijk voor de Kunstbeurs nemen hun opdracht om inwoners kennis te laten maken met kunst dan ook zeer serieus. ‘ Als gevolg daarvan is de kunstroute vanaf de start in 2002 met enkele deelnemers uitgegroeid tot een aantal van 50 nu’. 

Op ingenieuze wijze is in 2014 de kunstroute vervlochten met de etalage route. Voorafgaand aan de kunstroute stellen winkeliers in de binnenstad hun etalages beschikbaar om het werk van de aangesloten kunstenaars te tonen. ‘We hebben mede daardoor als collectief een goede relatie opgebouwd met de Purmerendse winkeliers. Een actie die ons ook sponsoren oplevert’. 

Momenteel zijn bij het kunstcollectief 85 kunstenaars aangesloten. ‘ Ieder jaar komen er wel nieuwe leden bij’. De samenwerking met Cultuurhuis Wherelant, onder andere verantwoordelijk voor kunsteducatie, zorgt voor doorstroming. ‘Belangrijk om ook onze doelstelling als ontmoetingsplek voor kunstenaars te kunnen continueren’. 

Geïnteresseerd? Kijk voor informatie over de Kunstbeurs en de deelnemende kunstenaars op de website; www.kunstcollectiefpurmerend.nl