Kunstenaars geven tekst en uitleg bij exposities in Beemster

Tijdens het landelijk Atelierweekend hebben de kunstenaars Piep van Santen en Karin van der Gaast delen van hun werk tentoongesteld. Piep in haar eigen atelier en Karin in de recentelijk sfeervol gerestaureerde kerkzaal van de (voormalige) Doopsgezinde Vermaning.

Piep van Santen heeft na jarenlang gedwongen gebruik van haar eigen woonkamer in Middenbeemster als werkruimte, een prachtige plek gevonden in de in het najaar geopende woon- en ontmoetingsplek ‘de Beemster Vertoeving’. Vertoeven betekent op een prettige manier ergens verblijven. Dat geldt zeker voor Piep die na haar intrek weer veel inspiratie heeft gekregen voor nieuw werkt.

Karin was dat weekend vanuit Ursem gast op deze locatie. Haar kleurrijke veelal figuratieve werken kwamen prachtig tot hun recht in de kerkzaal.

Toelichting

Beide kunstenaars hadden door de intieme setting de gelegenheid om uitgebreid toelichting te geven op hun werkwijze. Dat werd zichtbaar op prijs gesteld door de tientallen belangstellenden die de locatie op steenworp afstand van de molen wisten te vinden.

Foto's: Geert Heikens