Kwadijkerpark krijgt 340 woningen

Gebiedsontwikkelaar AM en corporatie Rochdale gaan 240 koopwoningen en 100 sociale huurwoningen ontwikkelen in Kwadijkerpark, het voormalige terrein van de Prinsenstichting tussen bedrijventerrein Kadijkerkoog en de N244. De bouw van de eerste fase (45 eengezinswoningen, 22 twee-onder-een-kap en 48 sociale huurwoningen) zal starten in het vierde kwartaal van 2022. De verkoop  van de koopwoningen begint komende maand.

Brigitte de Maar (bestuurder Rochdale), Peter Heuvelink (directeur AM) en wethouder Thijs Kroese stonden vandaag stil bij de ondertekening van de overeenkomst. AM en Rochdale ontwikkelen het hele project in nauwe samenwerking met de Prinsenstichting en de gemeente Purmerend. In het voortraject zijn de bewoners rondom Kwadijkerpark regelmatig om hun mening gevraagd over de plannen.

In een eerdere fase heeft Prinsenstichting in het Kwadijkerpark de nieuwbouw voor haar cliënten gerealiseerd. In februari van dit jaar zijn de cliënten, mensen met een verstandelijke beperking, verhuisd naar hun nieuwe onderkomen bij het park en zijn de oude panden op het terrein gesloopt. De gesloopte paviljoens bijna volledig verwerkt in de bouwwegen.

De nieuwe woningen zijn gasloos en komen in een parkachtige omgeving te staan. De bomen in het park zorgen voor het verminderen van hittestress in warme zomers en door het oprichten van terpen (verhogingen in het landschap) blijven de woningen droog bij veel neerslag. Door uitbreiding van waterpartijen en een uitgebreid stelsel voor afvoer van water wordt het Kwadijkerpark klaar gemaakt voor de toekomst met veel buffercapaciteit om wateroverlast te voorkomen bij hevige regenbuien en juist water toe te voeren in hele droge zomerperioden.