Leeghwaterbad krijgt zonnedak deels van Purmerenders

Er komt een gigantisch zonnedak op het Leeghwaterbad. De gemeente Purmerend, Zon op Purmerend, Spurd en installateur Sunforce hebben tijdens een startbijeenkomst de eerste voorbereidingen bevestigd voor de realisatie. Het zwembad is één aantal jaar geleden ingrijpend verduurzaamd als het gaat om isolatie. Nu wordt er gewerkt om ook de duurzame energieopwekking op orde te krijgen. 

Het is niet de eerste keer dat er een Purmerends zonnedak wordt gerealiseerd. Zo werden eerder dit jaar ruim 1.500 zonnepanelen gerealiseerd op sporthal De Beuk.

Volgens berekeningen gaat een zonnedak op het zwembad in Purmer-Noord jaarlijks 550.000 kWh stroom opwekken en vermindert de uitstoot met 256.000 kilo CO2.

Naast zonnepanelen die Spurd laat plaatsen op het zwembad, is er ruimte voor panelen van Zon op Purmerend. Energiecoöperatie Zon op Purmerend zoekt daarvoor nog belangstellenden. Deelname vindt plaats door de aanschaf van één of meer certificaten van elk 250 kWh opgewekte elektriciteit per jaar. De prijs voor een certificaat is nog niet bekend. Als uitgangspunt is een terugverdientijd van zeven à acht jaar vastgesteld.