Leegloop bij teststraat, vanaf nu testen zonder afspraak

Vanaf maandag 24 mei kunnen mensen getest worden zonder afspraak. GGD Zaanstreek-Waterland hoopt dat mensen zich sneller laten testen, nu testen laagdrempeliger worden aangeboden.

De teststraten van de GGD worden in de regio Zaanstreek-Waterland steeds minder bezocht. In de teststraten werd afgelopen week 60 procent van de capaciteit niet gebruikt. Uit het meest recente panelonderzoek van de GGD bleek dat 37 procent van de mensen met klachten zich laat testen. Daarom verwacht de gezondheidsdienst een hogere hoeveelheid besmettingen. Met de nieuwe laagdrempelige methode om te testen, wordt gehoopt dat meer mensen met coronaklachten zich laten testen.

Niet alleen de teststraat in Purmerend, maar ook die in Zaandam is vanaf maandag 24 mei zonder afspraak te bezoeken.

De GGD benadrukt dat het identiteitsbewijs nodig is bij een bezoek aan de GGD. Daarnaast is het nodig om ter plekke gegevens als een 06-nummer en e-mailadres achter te laten. Openingstijden voor de teststraat in Purmerend zijn van 09.00-12.00 en van 13.00-16.30 uur. Naast de mogelijkheid om vrij richting de teststraat te gaan, is het ook mogelijk om op afspraak langs te komen. Een afspraak kan gemaakt worden via coronatest.nl of het telefoonnummer 0800-1202.