Leerlingen van de Gerrit Rietveld in actie voor de voedselbank

Leerlingen van de Gerrit Rietveld School hopen op een grote opkomst van hun – Goede Doelen Markt- op dinsdag 17 mei. De opbrengst is bestemd voor de voedselbank. De markt die open is van 2 tot 4 biedt allerlei aantrekkelijke, zelfgemaakte producten. Van sieraden en stressballen tot lekkere hapjes. Iedereen is welkom in de school aan de Spinnenkop 1. 

De leerlingen hebben zelf alles georganiseerd. De actie startte met een opdracht aan de derde klassers om iets te organiseren voor het goede doel. Zij kozen voor de voedselbank. Stefanie legt uit waarom: ‘We willen graag iets doen voor mensen die het financieel minder hebben’. 

Toen het doel bekend was, zijn alle andere klassen erbij betrokken. Beau en Dylano: Wij zijn alle klassen langsgegaan om iedereen zover te krijgen dat ze ook mee doen’. Het resultaat mag er zijn. Op de markt straks staan maar liefst 16 kramen. Cerino vindt het belangrijk dat het een actie is van de hele school. Cerino: ‘ Leerlingen uit de eerste, tweede en de derde werken hier allemaal aan mee’. 

De Voedselbank heeft al gereageerd op de actie. Dylano: ‘De voedselbank is heel blij met onze actie’. Naast de verkoop van spulletjes en hapjes zamelen leerlingen ook levensmiddelen in. Trouw staan Dylano, Jason en Beau iedere ochtend bij de ingang om ze in ontvangst te nemen. 

De leerlingen hopen met hun actie op een bedrag van minstens 1000 euro. Of dat bedrag wordt behaald is spannend. Aan het einde van de markt wordt het direct bekendgemaakt en overhandigd aan de voedselbank.

Op de foto; Jason, Cerino, Beau en Dylano bij de ingezamelde boodschappen