Lichtjesoptocht Purmer 400 jaar gaat niet door

De lichtjesoptocht die de start van het jubileumjaar van de Purmer zou inluiden gaat niet door. Corona is volgens de organisatie de boosdoener. Vooralsnog is het evenement verzet naar 12 februari. Als alternatief dient een speurtocht door de Purmer.

Vanwege de voortdurende coronapandemie en bijbehorende derde lockdown, wordt de lichtjesoptocht door de Purmer afgezegd. In 2022 bestaat de polder 400 jaar. Toen viel de polder tussen Purmerend, Edam, Monnickendam en Ilpendam droog. De optocht vormde de start van de festiviteiten. In Wesley’s Podcast vertelde Danny Schouten meer over deze optocht en de andere festiviteiten. ‘‘Bewoners en bedrijven in de Purmer staan te springen om weer iets te vieren. Dat is leuk om te zien’’, vertelde de voorzitter van de Stichting Purmer 400 jaar aan Wesley Dekker.

Tekst gaat verder onder podcastaflevering.

Speurtocht

In samenwerking met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) organiseert Stichting Purmer 400 jaar nu de ‘Grote Feestdagen Speurtocht’. De route is ongeveer 25 kilometer lang. Onderweg kom je aankondigingsborden van het jubileum tegen. Op elk bord staat een foto die ergens in de Purmer is gemaakt. Alle 7 borden zijn aangegeven op de plattegrond met een cijfer. De fotolocaties staan ook op de plattegrond, maar dan met een letter. Raad voor alle borden de locatie waar de foto’s zijn gemaakt en stuur de oplossing in. De speurtocht van Purmer 400 jaar is het hele jaar te doen, maar het wedstrijdelement duurt tot 9 januari. Tot die dag om 18.00 uur kan de oplossing ingeleverd worden via purmer400jaar@gmail.com. Deelnemers maken kans op een Purmer 400 jaar-kalender.

Voor meer informatie over de speurtocht en andere festiviteiten, zie de website van Stichting Purmer 400 jaar.