Lichtjesoptocht Purmer 400 wordt live uitgezonden

De lichtjesoptocht die zaterdag 12 februari gaat plaatsvinden in de Purmer wordt vanaf ongeveer 19.45 uur live uitgezonden bij RTV Purmerend, Omroep PIM en RTV L.O.V.E. In de studio presenteert Wesley Dekker het programma over het 400-jarig bestaan van de polder en praat hij met gasten. Langs de route staan meerdere verslaggevers.

Vanwege de coronapandemie werd de optocht in januari nog verplaatst, maar nu kan de tocht met tractoren doorgang vinden. De route gaat door de Baanstee-Oost, Baanstee-West, Purmer-Noord, Purmer-Zuid en via Ilpendam naar Edam, om vervolgens in de Baanstee-Noord te eindigen.

RTV Purmerend gaat deze tocht samen met Omroep PIM en RTV L.O.V.E. uitzenden. In de studio van RTV Purmerend zit presentator Wesley Dekker om de lichtjesoptocht van commentaar te voorzien. Hij zal met verschillende gasten praten over de geschiedenis van de Purmer, het jubileumjaar, de tractoren en een tentoonstelling. Ook staat de toekomst van de polder centraal; meer bouwen of huidige functies behouden?

Verslaggevers Mitchell en Patty staan langs de route om omstanders te interviewen en de tour in zicht te brengen.

400 jaar Purmer

De lichtjesoptocht vindt niet zonder reden plaats in 2022. Tussen de vijftiende en zeventiende eeuw zijn in Noord-Holland meer dan zeventig meren en plassen ingepolderd. In 1622 viel een polder te midden van Purmerend, Edam en Monnickendam droog. Stichting Purmer 400 is opgericht voor het jubileumjaar. Er staat veel op de planning, waaronder tentoonstellingen, een jubileumboek, maar ook een lichtjesoptocht.

Lichtjesoptocht Purmer 400 jaar, zaterdag 12 februari vanaf 19.45 uur. RTV Purmerend: Ziggo-kanaal 36, KPN-kanaal 1390.