Lijst Gemeentebelangen zonder Buskoop

Gemeentebelangen Purmerend gaat de gemeenteraadsverkiezingen van 24 november in met een nieuwe lijsttrekker. Jordi Albers (20) was al twee jaar actief voor de partij als fractieadviseur en kijkt er naar uit om ‘zich in te zetten voor een nieuwe politieke cultuur’. Bram en Rijn Buskoop die de huidige fractie vormen, keren na de verkiezingen niet terug in de raad.

Albers studeert politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en pleit onder andere voor de invoering van referenda zodat burgers kunnen meebeslissen over belangrijke besluiten. De volgende zes kandidaten zijn achtereenvolgens Sandra Hoekstra, Raoul Soest, Marcelle Gerritsen Plaggert, Mark Uitterhoeve, Bas Poot en Els ten Brinke.

Albers: “Het is mooi om te zien hoe onze beweging de afgelopen jaren is gegroeid. Samen met de andere zes hebben we een sterke lijst met kandidaten met energie die zin hebben om zich hard te maken voor een mooiere gemeente.”

De huidig GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop stopt met het raadswerk, onder meer vanwege zijn studie. Zijn vader Rijn Buskoop blijft actief in het bestuur van de beweging als interim-voorzitter. Begin oktober presenteert Gemeentebelangen het verkiezingsprogramma.