RTV Purmerend.nl

Lintje voor duizendpoot Cor Stam bij jubileum Theater De Verbeelding

Purmerend heeft er weer een decorandus bij. Zondag 15 mei reikte burgemeester Don Bijl een koninklijke onderscheiding uit aan Cor Stam. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst naar aanleiding van het 30-jarig jubileum van Theater De Verbeelding.

Cor Stam is al vanaf het begin vrijwilliger bij Theater De Verbeelding en was vijftien jaar programmeur. Hij programmeerde diverse voorstellingen, waarbij vooral veel beginnende groepen een kans kregen. Tegenwoordig is Stam bestuurslid van het Purmerendse theater en speelt hij een rol bij overleggen tussen kleine theaters in Noord-Holland.

Ook al sinds de jaren negentig is Stam actief bij Reuring. Hij was een van de initiatiefnemers en zat in de projectgroep Reuring. Tot op de dag van vandaag is hij lid van de klankbordgroep.

Cultuur

Alle verschillende werkzaamheden van Stam hebben één gemene deler; de cultuur. Zo neemt Stam ook sinds 1991 deel aan het overleg tussen culturele instellingen en is hij sinds 2010 bestuurslid en adviseur voor verschillende voorstellingen.

"Cor Stam staat aan de basis van veel prachtige initiatieven", benadrukte burgemeester Don Bijl tijdens de uitreiking van het lintje. "Hij heeft passie voor theater en is iemand die al heel lang van grote betekenis is voor de samenleving."