RTV Purmerend.nl

Lisa Doorn op haar plek in Duitsland: "Hoffenheim is echt een familieclub"

Na ZOB, het CTO Amsterdamen Ajax speelt Lisa Doorn nu in de Duitse Bundesliga voor TSG Hoffenheim. De voetbalster vertelt over haar eerste maanden in Duitsland in Purmerend Sport. 

Doorn kijkt met een positief gevoel terug op de eerste seizoenshelft. “Ik heb alles gespeeld en we staan vierde in de competitie. Dat kan beter, maar het gaat erg goed. In vergelijking met de Eredivisie merk ik dat de intensiteit hoger ligt hier tijdens de wedstrijden. De verschillen tussen de clubs zijn ook kleiner, in Nederland waren slechts een paar topclubs.”

Voetbal wordt ook op een andere manier beleefd, merkt ze. “Eintracht Frankfurt en Werder Bremen hebben een grote aanhang. In de uitwedstrijd tegen Wolfsburg zat er zelfs een klein stadionnetje vol. Dat is niet te vergelijken met Nederland.”

Familieclub

“Hoffenheim is echt een familieclub”, stelt Doorn over haar nieuwe ploeg. “Het is ook laagdrempelig met je trainer, dat had ik niet verwacht. Misschien heb ik geluk bij welke club ik zit. De spelersgroep is ook heel close met elkaar. Ik heb een goed gevoel na mijn overstap. (Tekst gaat verder onder de video)

Reistijd

De reistijd is ook niet te vergelijken met Nederland. “We zitten vaak genoeg rond de zeven à acht uur in de bus. Als we drie uur in de bus zitten, spelen we ‘om de hoek’.” (Tekst gaat verder onder de post)

Trainingskamp

Doorn was met de kerstperiode terug in Nederland, maar is inmiddels op trainingskamp in Spanje. Aan het eind van deze maand wordt de Bundesliga hervat met een uitwedstrijd tegen Bayern München, de nummer twee van de ranglijst.

Presentatoren Arno van der Breggen en Milton Pus spreken woensdagavond met Kiri Kalaitzis. Hij volgt vanaf komende zomer Mo El Bouziani op als nieuwe trainer bij Purmersteijn. Purmerend Sport is te bekijken en beluisteren tussen 19.00 uur en 20.00 uur bij RTV Purmerend.

Foto: Pixabay