Luuk en Wil Lommers- Böke zestig jaar getrouwd

Locoburgemeester Harry Rotgans heeft een bezoek gebracht aan het echtpaar Luuk en Wil Lommers uit de Beemster. Precies zestig jaar geleden zijn ze in de echt verbonden.

Luuk (83 jaar) heeft zijn vrouw ontmoet tijdens een potje biljarten. Hij ging samen met een collega biljarten en kwam toen zijn zus Wil (nu 77 jaar) tegen. “En zo is het gekomen…..”, grapt de glunderende bruidegom. “Ik was nog maar 17 toen we gingen trouwen. We hadden zelfs toestemming nodig van hogerhand”, aldus Wil. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en dat is het nog steeds. Ook na zestig jaar. Al laat de gezondheid van de partners wat te wensen over.

Vanuit Amsterdam zijn ze vier jaar geleden naar de Beemster verhuisd. Ze hebben drie kinderen en inmiddels ook vijf kleinkinderen. Luuk is van de horeca overgestapt naar de bouwmaterialen business. Wil had ook een actief bestaan. Ze was werkzaam in de huishouding. Nu ze meer tijd hebben, is Luuk vaker aan de waterkant te vinden. Want hij is gek op vissen. Het jubileum wordt met de kinderen tijdens een etentje gevierd. “We kijken daar erg naar uit”, aldus het bruidspaar.