Manja van der Weit (VVD) stopt als raadslid

De Purmerendse Manja van der Weit stopt als raadslid van de VVD. Dat heeft ze zojuist bekendgemaakt in een brief aan de gemeenteraad. Ze laat weten per direct te stoppen.

"Er is een mooie uitdaging op mijn pad gekomen", stelt Van der Weit. De VVD-er gaat vanaf 1 januari aan de slag als Directeur Maatschappelijk Domein bij de gemeente Purmerend. "Mijn hart ligt al vele jaren bij het sociaal domein en de jeugd in het bijzonder. Ik ben dan ook enorm blij met deze kans."

Ribbius Peletier-penning

Van der Weit begon haar politieke carrière als commissielid en was vanaf 2014 raadslid van de VVD. Na een aantal jaar concludeerde ze dat er te weinig vrouwen in de politiek waren en startte ze het initiatief VIPPS (Vrouwen In Purmerendse Politiek, red.), waarmee ze vrouwen meer wilde betrekken bij de politiek. Hiervoor ontving ze in 2020 de Ribbius Peletier-penning.

De laatste jaren van haar raadslidmaatschap combineerde ze dat ook met onder meer een bestuursfunctie bij Fight Cancer Purmerend-Beemster. Een stichting die met sportieve activiteiten geld ophaalt voor kankeronderzoek.