Marcel Kapteijn terug met nieuwe muziek, al blijft hij dé zanger van wereldhit You

Purmerender Marcel Kapteijn heeft een nieuw album uitgebracht. De hitzanger van Ten Sharp kiest voor andere muziekstijlen. Samen met 'zijn' Raindogs presenteerde hij de twaalf nummers onlangs in de theaterzaal van de P3.

Het was zondagmiddag dan wel behoorlijk warm en zonnig, toch zaten tientallen geïnteresseerden in de theaterzaal van Poppodium P3. "We hadden gewed dat er hooguit vijftien mensen zouden zitten. En ja, ik heb verloren", lacht Kapteijn. Het is zijn levenshouding. Niet te veel opsmuk en zeggen waar het op staat. Het contrast kan niet groter zijn met de wereld waarin hij zich vanaf eind jaren tachtig bevond. Na een aantal kleinere hits zoals 'When the snow falls' en 'Japanese lovesong', kwam in 1991 de grote doorbraak: You. "Toen het net uit was zeiden mensen al dat ze het leuk vonden, maar zelf zou ik het niet kopen", vertelde Kapteijn eerder in onze podcast.

Tekst gaat verder onder de video.

Het nummer stond wekenlang op één in verschillende landen. De wereld lag aan zijn voeten en overal gingen deuren voor hem open. "Uiteindelijk kwam You in Nederland veel lager in de hitnoteringen, dan in andere landen.’’

Goudenregenstraat

Terug naar het nieuwe album van Marcel Kapteijn & The Raindogs. 'Wandering Soul' gaat over de nooit aflatende zoektocht van ieder mens naar van alles en nog wat. "Maar vooral naar zichzelf", benadrukt Kapteijn later in gesprek met RTV Purmerend. Op het album staat onder meer het Ennio Morricone-achtige Once Upon A Town. "Het is een eerbetoon aan mijn jeugd, aan de Goudenregenstraat in Purmerend. De buurt is erg veranderd, maar het gevoel blijft altijd."

Ook op het album zijn verschillende roadtrip-tracks te horen. Waaronder 'Eyes on the road' en 'Gravel road'. Op die laatste speelt Kapteijn niet alleen gitaar, maar ook mondharmonica. "Dat maakt de cirkel ook wel weer rond. Met mondharmonica en gitaar is het namelijk allemaal begonnen."

Voor meer informatie over het album en de nummers, zie deze link.

Fotobewerking: Youri Hoeben