Maria ontvangt lintje voor meer dan zeventig jaar vrijwilligerswerk

De Purmerendse Maria Deen heeft een lintje gekregen. Deen doet al meer dan zeventig jaar vrijwilligerswerk, waaronder de laatste acht bij de Molentocht. De krasse tachtiger werd verrast tijdens haar afscheid als voorzitter van stichting MeeDoen.

Al van jongs af aan doet de 85-jarige Maria Deen vrijwilligerswerk. Ze had verschillende functies in Amstelveen en Amsterdam. Ook was ze mantelzorger van haar ouders, en later haar man. Sinds 2015 is Deen een bekend gezicht in verpleeghuis De Molentocht. Begin 2016 maakte zij zich hard voor de aanschaf van een rolstoelbus voor het verzorgingshuis in de Purmer-Zuid. Omroep MAX heeft uiteindelijk een bus geschonken. (Tekst gaat verder onder de foto)

Stichting MeeDoen

Maria Deen richtte in 2017 de stichting MeeDoen op. Het doel van de organisatie is om Purmerenders meer bij de samenleving te betrekken en te laten zien dat je met een positieve instelling veel plezier kan hebben. Deen is dagelijks bezig met de stichting. Noem een activiteit en ze doet het. De Purmerendse organiseert optredens, bezoekjes aan het zwembad en gaat op pad met kwetsbare mensen.

Maria Deen nam op 85-jarige leeftijd afscheid als voorzitter van stichting MeeDoen. Tijdens een bijeenkomst werd ze verrast door wethouder en locoburgemeester Harry Rotgans. Deen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Onze collega Han Cozijn was erbij en maakte foto's.