Markthal wordt snelteststraat

De Markthal zal gebruikt worden als snelteststraat. Met het landelijke initiatief Coronasneltest Nederland wordt een mogelijkheid tot onder andere culturele activiteiten gecreëerd.

De hal aan de Koemarkt zal een van de locaties van Coronasneltest Nederland worden. Markthal zorgt voor de locatie, Coronasneltest Nederland organiseert alles rondom het testtraject. Inmiddels zit Coronasneltest Nederland op veertien verschillende plekken in het land. Het doel van de snelteststraten is om Nederland van het slot te krijgen. ‘‘Met een negatieve uitslag kan bijvoorbeeld toegang verleend worden tot evenementen’’, vertelt de organisatie achter de Markthal aan RTV Purmerend. ‘‘We hebben besloten hieraan mee te werken.’’

Evenementenlocatie

Een locatie die plek zal bieden aan een diversiteit aan evenementen, dat is het beoogde doel voor de Markthal. In juni 2020 werd de hal tijdens een bijeenkomst geopend door burgemeester Bijl. Vanwege de coronacrisis is de hal op de Koemarkt nauwelijks gebruikt. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, afgelopen maart, diende de Markthal als stembureau, maar een langdurige bestemming was niet eerder in zicht.

Boeren blokkeren N235 en N247 met tientallen trekkers en hooibalen