Marvin Mantel vormt ‘gouden koppel’ met Leonie Schneider bij VIDO

Marvin Mantel heeft sinds dit jaar met Leonie Schneider de leiding over het eerste damesteam van handbalclub VIDO. Hij vertelt in Purmerend Sport over de seizoensstart en zijn trainingsmethoden.

Via zijn dochter kwam Mantel terecht zeven jaar geleden terecht bij Vido. “Ik ben twee jaar geleden gevraagd om trainingen te geven voor haar team. Dat vond ik superleuk om te doen. Hun coach hield na dat seizoen ermee op, waarna ik trainer/coach ben geworden. We zijn kampioen geworden in dat eerste seizoen, dus het ging vrij aardig.”

Mantel traint samen met Schneider dit seizoen de C2, dames 1 en dames 2. “Leonie had mij al eerder geholpen. Door het bestuur werd zij gevraagd om de selectie te gaan trainen/coachn en ik mocht helpen. Ik heb niet heel veel meegekregen van de leegloop van vorig seizoen (onder andere Jamie Neijndorf red.). Het team dat is gebleven is superleuk.”

Gouden koppel

“Samen met Leonie ben ik een gouden koppel”, vervolgt Mantel. “Zij is vooral qua handbaltechniek heel sterk en ik ben beter met conditie en kracht door mijn atletiekverleden. Zelf heb ik nooit gehandbald, maar ben wel sportief aangelegd. Ik kan die meiden goed helpen om sterker te worden.”

Lange adem

Ondanks de leegloop van het vorige team is besloten om in de hoofdklasse te blijven spelen. “Er zijn veel meiden bijgekomen, maar ik denk echt dat we als groep ergens kunnen komen”, zegt Mantel daarover. “Van dit wedstrijden leren we veel. We spelen alleen maar tegen teams, die al langer op elkaar zijn ingespeeld. Het wordt een seizoen van de lange adem, maar ik hoop vooral dat we het team bij elkaar kunnen houden. Dan spelen we volgend jaar zeker voor het kampioenschap.”

Presentatoren Arno van der Breggen en Milton Pus spreken woensdagavond met Karlijn Woons. Zij is speelster van de AZ Vrouwen en begon ooit bij ZOB. Purmerend Sport is te bekijken en beluisteren tussen 19.00 uur en 20.00 uur bij RTV Purmerend.