Meehelpen bloemen zaaien; groene vingers geen vereiste

De werkgroep Vergroening Purmerend doet een oproep aan iedereen die van bloemen houdt. En wie doet dat nou niet. Er wordt hulp gevraagd bij het inzaaien van een terrein ter hoogte van Brantjesstraat 29 in de Purmer Zuid. Voor de toekomstige bloemenweide zijn heel wat handen benodigd om de 28 soorten bloemen in te zaaien. De actie staat gepland voor vrijdagmiddag 13 mei om 15 uur 00. 

Het terrein van zo’n 1250 m2 groot wordt ingezaaid met vooral inheemse plantensoorten. Waaronder korenbloem, knoopkruid, smeerwortel, wilde marjolein en ijzerhard. Lotte Wouters van de werkgroep meldt dat dat een bewuste keuze is. Wouters: ‘ Die planten trekken bijen, vlinders en andere insecten aan; een versterking van de biodiversiteit’. Wouters is blij met de steun die Jan Knook uit de Beemster geeft. ‘Hij zal de grond voorbewerken om het zaaigoed de beste kans op bloei te geven’. 

De actie wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Milieudefensie, de Rotary Purmerend en het provinciale fonds ‘Betrekken bij Groen’. De werkgroep, gelieerd aan de afdeling Milieudefensie, wil met de actie bereiken dat Purmerend groener en aantrekkelijk wordt om in te leven en wonen. 

Samen met de stadsecoloog van de gemeente Purmerend is het terrein geselecteerd. Verantwoordelijk wethouder Coen Lageveen heeft toegezegd de eerste meters in te zaaien.
Wouters hoopt op een mooie bloemenweide. Een voorbode voor meer want de ambities reiken verder dan alleen dit éne terrein. Wouters: ‘Er is ook nog privé grond of restgroen dat in aanmerking kan komen voor het inzaaien van bloemen’. 

Wil je meehelpen, mail dan naar purmerend@milieudefensie.nl